coconut lime waffles + raspberries

Ik heb nogal de neiging om mijn wafelijzer enigszins te verwaarlozen. Hij staat vaak maanden achtereen ongebruikt onderin het hoekkastje in mijn keuken. Maar als ik er dan eindelijk aan denk om weer eens wafels te maken, maak ik er vaak genoeg om een halve vriezerlade te vullen. Wel zo makkelijk. Dit recept is niet groot genoeg om je halve vriezerlade te vullen. Het voordeel daarvan is dat je geen keukenmachine nodig hebt om het beslag te mengen. Slechts een kom en een garde. Scheelt weer wat afwas. De smaakcombinatie begon met het idee van een lentewafel. En bij het voorjaar denk ik aan frambozen. Daar kwam limoen bij, mijn nieuwste favoriet uit de citrusfamilie. Wat kokos en slagroom maken het af. Ook deze wafels zijn goed in de vriezer bewaren. Gewoon even opwarmen in een broodrooster. Daar worden ze lekker krokant van. Eet smakelijk!

kokoslimoenwafels + frambozen

Servings: 4
Total time: 30 min

Ingredients

wafels

 • 180 g bloem
 • 200 ml melk
 • 40 g gesmolten boter
 • 25 g gemalen kokos
 • rasp van 2 limoenen
 • sap van 1 limoen
 • 1 ei
 • 1 tl bakpoeder
 • schraapsel van 1 vanillestokje
 • 10 g suiker
 • snufje zout

limoenslagroom

 • 125 ml slagroom
 • rasp van 2 limoenen
 • 10 g suiker

frambozensaus

 • 80 g frambozen
 • sap van 1 limoen
 • het vanillestokje dat je net leeggeschraapt hebt voor de wafels

topping

 • zoveel frambozen als je wilt

benodigdheden

 • 2 mengkommen
 • garde
 • wafelijzer
 • zeef
 • mixer
 • kleine pan

Instructions

 1. Meng alle ingrediënten voor het wafelbeslag.

 2. Warm het wafelijzer op.

 3. Doe de ingrediënten voor de frambozensaus in een klein pannetje en verwarm dit op een laag pitje.

 4. Maak de wafels.

 5. Klop de slagroom met de suiker en de limoenrasp stijf.

 6. Haal de frambozensaus van het vuur en zeef het geheel, zodat het een gladde saus wordt.

 7. Versier de wafels met slagroom, frambozen en saus.

Notes

Ja, en nu zit je dus met twee geraspte limoenen. Normaal gesproken houd ik er niet zo van als iets maar half gebruikt wordt, maar in dit geval is het niet heel erg. Ten eerste, omdat het geheel anders veel te zuur zou worden. Ten tweede, omdat limoenwater heel erg lekker is. Meng het sap van de limoenen met twee tot drie liter water en voeg als je wilt nog wat frambozen en munt toe. Of je kunt deze vistaco's maken.

I have a tendency towards neglecting my waffle iron. Often it is just hanging out at the bottom of my corner cabinet in my kitchen without being used for months. But when I finally remember to make some waffles, I make enough to fill half a drawer in my freezer. Which isn’t too bad. This recipe isn’t large enough to fill half a freezer drawer. But that means you don’t need a stand mixer to make the batter. A bowl and a whisk will do. Saves some washing up. The flavour combination started with the idea of a spring waffle. When thinking of spring, I think of raspberries. I added lime, my latest favourite from the citrus family. A little bit of coconut and some whipped cream made it complete. These waffles freeze well. Just reheat them in a toaster. That makes them nice and crispy. Enjoy!

coconut lime waffles + raspberries

Servings: 4
Total time: 30 min

Ingredients

waffles

 • 180 g flour
 • 200 ml milk
 • 40 g melted butter
 • 25 g desiccated coconut
 • zest of 2 limes
 • juice of 1 lime
 • 1 egg
 • 1 tsp baking powder
 • seeds of 1 vanilla bean
 • 10 g sugar
 • a pinch of salt

lime whipped cream

 • 125 ml whipping cream
 • zest of 2 limes
 • 10 g sugar

raspberry sauce

 • 80 g raspberries
 • juice of 1 lime
 • the vanilla bean you just scraped for the waffles

topping

 • as many raspberries as you like

equipment

 • 2 mixing bowls
 • whisk
 • waffle iron
 • fine sieve
 • mixer
 • small saucepan

Instructions

 1. Mix all ingredients for the waffle batter.

 2. Heat the waffle iron.

 3. Put all ingredients for the sauce in a small saucepan and place it over a low heat.

 4. Bake the waffles.

 5. Beat the whipping cream with sugar and lime zest.

 6. Take the raspberry sauce off the stovetop, and pour it through a sieve.

 7. Decorate the waffles with cream, raspberries and sauce.

Notes

So, now you're left with two zested limes. Usually I don't like to use something only partially, but in this case I don't mind. In the first place, because otherwise the waffles would be too sour. And second, lime water is delicious. Mix the juice of the limes with two to three liters of water, and add some raspberries and mint if you like. Or you could make these fish tacos.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Fields marked as * are mandatory