after the swimming pool green smoothie

De beste dingen ontstaan vaak uit restjes. Bijvoorbeeld deze smoothie. Op een ochtend wilde ik ontbijt maken, maar in mijn koelkast, vriezer en fruitschaal was haast niets te vinden. Dus gooide ik dat wat er nog wel was in mijn blender – nadat ik alles had afgewogen, omdat ik een tijdje calorieën telde – en dat resulteerde in dit ontzettend lekkere groene monster. Maar omdat er al een 586.365 groene smoothies op het internet te vinden zijn, moest ik een betere naam verzinnen. Dus heb ik hem vernoemd naar een gebeurtenis die wel een klein feestje waard is.

Het zwembad en ik hebben nogal een verleden. En hoewel we op dit moment wel op goede voet staan, was het niet altijd even gezellig.  Mijn eerste herinnering is van toen ik een jaar of drie was: ik sneed de hoek van het zwembad af en verdween onder de waterspiegel. Gelukkig heb ik een oplettende oom en ben ik er vijfentwintig jaar later nog steeds. Maar door dit voorval kan ik mijn gemoedstoestand toetsen door te denken aan een zwembad. Jarenlang ging het best goed. Ik heb vier zwemdiploma’s. En iedere zomer zwom ik bijna iedere dag in het openluchtzwembad in het dorp. Maar afgelopen jaar was ik zo opgebrand dat mijn angst voor het zwembad omsloeg in een angst voor water. Maandenlang durfde ik niet te douchen, bang om te verdrinken. Dus ging ik in bad. En dat was alleen mogelijk, omdat ons bad zo klein is dat ik er in moet zitten. Deze periode ging uiteindelijk voorbij en een tijd lang was ik alleen bang voor het zwembad. We hebben dus nogal een knipperlichtrelatie met hele diepe dalen. Een maand of drie geleden vond ik het tijd om weer toenadering te zoeken en mijn angst te overwinnen. Op dat moment was ik in een hotel met een klein, ondiep zwembad – ik kon over de hele lengte staan – en ik ben gaan zwemmen. Urenlang. Soms zelfs twee keer per dag. Eenmaal thuis heb ik dit voorzichtig doorgezet in het zwembad bij mij om de hoek, waar ik sinds we hier wonen nog niet geweest was. De eerste paar keer ging Matthijs mee om me te helpen. En dat was nodig. Elke paar minuten kreeg ik water binnen waardoor ik dacht dat ik zou verdrinken. Maar dan was hij achter me om me gerust te stellen. En nu, aan het eind van de zomer, zwem ik een of twee keer per week. Alleen. Ik heb zelfs mijn badpak meegenomen op vakantie. Maar niet gebruikt. En dat zorgde de week daarna voor een onverwacht gevoel: ik miste het zwemmen. Dus na een heel lange tijd kan ik eindelijk zeggen dat het weer goed met me gaat. En om dat te vieren (en omdat de macro’s ook niet slecht zijn) noem ik deze groene smoothie: een groene smoothie voor na het zwembad.

een groene smoothie voor na het zwembad

Servings: 1
Total time: 10 min

Ingredients

 • 120 g skyr
 • 100 g spinazie
 • 125 g bevroren mango
 • 1 nectarine
 • 150 ml rijstmelk

benodigdheden

 • blender of staafmixer

Instructions

 1. Doe alle ingrediënten in de blender en pureer tot een gladde smoothie.
 2. Eet smakelijk!

Sometimes the best things come from scraps. Like this smoothie. My fridge, freezer and fruit basket where basically barren of breakfast goods. So I threw whatever was left in my blender, weighing everything because I was counting calories for a short period, and out came this delicious green monster. But because there are a trazillion green smoothies on the web, I needed a better name. And what better name then one that celebrates a joyous occasion?

Me and the swimming pool go way back. And our relationship hasn’t always been as joyous as it is today. My first memory is from when I was about three years old, and I skipped the corner of a pool in Greece and the water almost swallowed me. Fortunately my uncle rescued me, and I’m still alive. But ever since, I can tell how I’m really feeling by my reaction on thinking about a pool. For many years it has been fine. I managed to get four swimming diploma’s. And every summer I went swimming almost every day in our local pool. But last year I was so burned out, my fear of pools turned into fear of water. And for months I was scared of taking a shower, afraid I would drown. So I bathed. And that was only possible because our bathtub is so small I have to sit in it. That fear has faded, and turned into swimming pool anxiety again. But although our relationship has had more downs then ups, we always come back together again. And about three months ago I decided to conquer that fear as well. I was in a hotel with a small, shallow pool – I could walk from one side to the other if I wanted – and swam. For hours and hours. Sometimes two times a day. And when I was home again, I went to my local swimming pool, where I hadn’t been since we moved here. Even though it is only three minutes from our house. The first couple of times, Matthijs came with me. And that was so helpful, because I was scared. A lot. Every couple of minutes I inhaled water, and immediately felt like I was drowning. But then he was there to comfort me. And now, by the end of this summer, I go swimming once or twice a week. By myself. I even took my bathing suit with me on holiday. Unfortunately, I haven’t used it. But that led to an unexpected feeling the next week: I missed swimming. So after a long long time I can finally say I am well again. And for this joyous reason (and because the macros are quite alright) I named my green smoothie: after the swimming pool green smoothie.

after the swimming pool green smoothie

Servings: 1
Total time: 10 min

Ingredients

 • 120 g skyr
 • 100 g spinach
 • 125 g frozen mango
 • 1 nectarine
 • 150 ml rice milk

equipment

 • blender or stick blender

Instructions

 1. Place all ingredients in a blender, and blend until smooth.

 2. Enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Fields marked as * are mandatory