work with me

click for english


Hoi, ik ben Hester. Een fotograaf en schrijver met een grote belangstelling voor mensen en wat hen maakt tot wie ze zijn. Daarom omvatten de vijf verschillende categorieën waarin ik mijn werk opdeel samen vrijwel het hele leven. Als ik niet ergens over de wereld zwerf, ben ik te vinden in Utrecht. Ik sta open voor commerciële,  redactionele en persoonlijke projecten, zowel hier in Nederland als in het buitenland. In alle categorieën verzorg ik verhalen uitgedrukt in beelden, indien gewenst vergezeld door tekst. Samen zoeken we uit welk verhaal u precies wilt vertellen en hoe we dat op de beste manier kunnen vormgeven.


wander
Al zolang als ik me kan herinneren ben ik geïnteresseerd in de wereld om me heen. Ik heb zelfs een blauwe maandag culturele antropologie gestudeerd, omdat ik ervan droomde om voor altijd over de aarde te zwerven. Maar ik kwam er al snel achter dat ik meer geïnteresseerd ben in mensen dan in culturen. Dus stapte ik over naar theologie en bestudeerde het leven. Voordat ik ergens heen ga, vind ik het leuk om wat vooronderzoek naar die plaats of dat land te doen, maar ik maak nooit een tot op het kleinste detail uitgestippeld plan. Het liefst dwaal ik uren rond en zie wel wat er op mijn pad komt. Ondertussen observeer ik hoe de mensen op die plek hun leven vormgeven.


capture
Ik leg graag de details van het dagelijks leven vast, hoe klein of groot ze ook zijn. Thuis, op het werk of in een andere leuke omgeving. Ik maak dan ook met alle plezier foto’s van u en uw familie tijdens de ogenschijnlijk minder belangrijke details, zoals het delen van een maaltijd, de afwas, of het lezen van een boek. Tijdens het uitvoeren van een bijzondere hobby of van u als u aan het werk bent. Ik kan u ook voor een langere tijd volgen. Bijvoorbeeld tijdens een zwangerschap en in de eerste periode van het ouderschap. Of tijdens een periode van ziekte of in de laatste fase van het leven. Zodat u hier een bijzonder document ter herinnering aan overhoudt.


nourish
Ik vind het bijzonder om te zien hoe een maaltijd mensen dichterbij elkaar brengt. Het delen van eten creëert en versterkt banden tussen personen. In dit visuele tijdperk lijkt de presentatie of het ‘instagram-gehalte’ van een gerecht soms belangrijker dan het verhaal dat er achter steekt. Maar dat verhaal daarachter is minstens zo belangrijk en zou net zo goed een podium moeten krijgen.

In 2012 begon ik met het fotograferen van eten. Destijds was ik voor acht maanden aan het reizen en ik wilde meer herinneringen vastleggen dan de grote monumenten. Dus maakte ik foto’s van alles wat we aten. Wanneer ik nu terugkijk op deze foto’s, zie ik niet alleen de maaltijd. De foto’s transporteren me naar restaurants, kraampjes langs de weg en steegjes. Ze roepen herinneringen op aan geur en smaak. Een dergelijke ervaring kan ik creëren voor uw restaurant, kookboek, website of tijdschrift.

Mijn relatie met eten is ietwat gecompliceerd. Er was een periode dat ik bijna geen eten verdroeg, maar met wat hulp heb ik dit terug weten te brengen naar een paar intoleranties. Als gevolg hiervan kan ik vrijwel nooit een recept van iemand anders koken zonder grote aanpassingen te doen. Daarom schrijf ik al een aantal jaar mijn eigen recepten. Om een plek te hebben waar ik ze kon verzamelen en delen, ben ik in 2016 een blog begonnen. Als u een merk bent dat past binnen de beperkingen die ik hanteer, kan ik recepten ontwikkelen voor mijn blog en/of uw website op basis van uw product.


reside
Waar ik ook ben, ik vind het belangrijk dat ik me er thuis voel. Op basis van foto’s beoordeel ik of een hotel, een werkplek of een feestlocatie bij mij past. En vaak blijkt dat ik een aardige inschatting heb gemaakt. Ik ben vast niet de enige die op basis van een onverklaarbare, irrationele manier dergelijke keuzes maakt. Daarom is het belangrijk om sfeervolle foto’s te hebben van uw locatie om zo nieuwe klanten aan te trekken.


celebrate
Als je op zoek bent naar iets anders dan de standaard trouwplaatjes die je overal op internet tegenkomt, dan ben je bij mij aan het juiste adres. Ik maak graag vrolijke en kleurrijke foto’s die net een beetje anders zijn dan anders. Natuurlijk van jullie als bruidspaar, maar ook van alle details waar jullie zoveel aandacht aan hebben besteed. En nog belangrijker: alle mooie momenten die jullie delen met jullie familie en vrienden. Ik zou het een eer vinden om deel uit te mogen maken van jullie bruiloft.

Er zijn natuurlijk nog meer belangrijke momenten in het leven om te vieren. Bijvoorbeeld een jubileum, verloving of een doopdienst. Aarzel ook dan niet om contact met mij op te nemen.


Voor meer informatie of om een afspraak te maken: hestervandam@betweenthedots.nl

itzurun beach

rhubarb stalks

 

This site is protected by wp-copyrightpro.com