fish tacos

Ik houd ervan om nieuwe recepten uit te proberen. Maar vaak bedenk ik dat op het moment dat het tijd is om eten te gaan koken en blijkt dat ik niet alles in huis heb. Of ik moet vanwege mijn intoleranties het recept aanpassen, omdat ik het anders niet kan eten. Bij deze vistaco’s was het een beetje van beiden. Ik had het recept al eens eerder gemaakt, maar toen ik het nog eens wilde maken waren een aantal ingrediënten uit het originele recept niet gemakkelijk te vinden. Ook moest ik om de knoflook heen werken, en ik bleek uiteindelijk een aantal dingen niet meer in huis te hebben. Maar ondanks, of misschien wel dankzij, al deze improvisaties vond ik deze versie veel lekkerder dan het origineel. Voel je dus vooral vrij om dit recept – eigenlijk al mijn recepten – als richtlijn te gebruiken en aan te passen aan je eigen smaak.

vistaco's

Servings: 4
Total time: 45 min

Ingredients

  • 4 tilapia filets
  • 12 tacoschelpen

marinade

  • 30 ml sesamolie
  • 30 ml tamari
  • sap van een halve limoen
  • 2 tl zoete chilisaus

koolsla

  • 300 g rode kool
  • 100 g wortel
  • sap van een halve limoen
  • 10 g miso
  • 50 g mayonaise

salsa

  • 1 puntpaprika
  • 100 g mango
  • 100 g komkommer
  • 1/2 jalapeño
  • 1 handje verse munt
  • sap van een halve limoen

Instructions

  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade in een schaal totdat het een glad geheel is. Marineer de visfilets ongeveer 30 minuten in de marinade.

  2. Snijd de kool fijn en rasp de wortels. Meng de ingrediënten voor de koolsladressing en voeg dit toe aan de koolsla.

  3. Verwarm de oven voor (zie de verpakking van de tacoschelpen voor instructies) en warm een koekenpan op.

  4. Snijdt alle ingrediënten voor de salsa in heel kleine blokjes en meng ze door elkaar. Pas gerust de hoeveelheid jalapeño aan naar je eigen smaak.

  5. Bereid de tacoschelpen zoals aangegeven op de verpakking.

    Bak de vis 3 - 7 minuten, afhankelijk van de grootte van de filets.

  6. Doe de vis, koolsla en salsa in de tacoschelpen. Eet smakelijk!

I love to try out new recipes. But often I think of this at the moment I’m about to start cooking, and discover that I don’t have all the ingredients at hand. Or in order to be able to eat the dish I have to alter the recipe due to my intolerances. With these fish tacos it was a bit of both. I had made the recipe before, but when I wanted to cook it again some of the ingredients in the original recipe were hard to find. Also I had to work around the garlic, and when I was about to make the tacos I had already finished some of the produce. But despite, or perhaps maybe thanks to, all these improvisations I prefer this version over the original. So feel free to use this recipe – or all my recipes for that matter – as a guideline, and alter them to your own preferences.

fish tacos

Servings: 4
Total time: 45 min

Ingredients

  • 4 tilapia fillets
  • 12 crunchy taco shells

marinade

  • 30 ml sesame oil
  • 30 ml tamari
  • juice of 1/2 lime
  • 2 tsp sweet chili sauce

coleslaw

  • 300 g purple cabbage
  • 100 g carrots
  • 30 ml rice wine vinegar
  • juice of 1/2 lime
  • 10 g miso
  • 50 g mayonaise

salsa

  • 1 red bell pepper
  • 100 g mango
  • 100 g cucumber
  • 1/2 jalapeño
  • 1 hand of fresh mint leaves
  • juice of 1/2 lime

Instructions

  1. Put all ingredients for the marinade in a bowl and whisk until emulsified. Marinate the fish fillets in the mixture for 30 minutes.

  2. Shred the cabbage and the carrots and toss together. Mix the ingredients for the coleslaw dressing and add to the coleslaw.


  3. Preheat your oven (see taco shell package for instructions) and skillet.

  4. Finely dice all ingredients for the salsa and toss them together. Feel free to adjust the amount of jalapeño to taste.

  5. Prepare the taco shells according to the package.

    Cook the fish 3 - 7 minutes, depending on the size of the fish.

  6. Assemble tortilla, fish, coleslaw and salsa. Enjoy!

Bewaren

Trackbacks

  • […] met twee tot drie liter water en voeg als je wilt nog wat frambozen en munt toe. Of je kunt deze vistaco's […]

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Fields marked as * are mandatory